Yleistä tietoa
kuvia esityksistä
ilmoittautumiset
lukujärjestyksemme
hintammetuntisisällöt yhteystiedotyhteyd

Yleistä toiminnastamme

Toiminta-ajatus ja lasten tanssiteatteri

Tanssivarpaiden toiminta-ajatuksena on tarjota liikunnan ja tanssin iloa sekä esiintymisen ja ilmaisun elämyksiä kaikille harrastajille. Mukaan tunneille ja toimintaan pääsevät kaikki kiinnostuneet ja esiintymisestä innostuneet yli 3 v. lapset. 

Kaikki ryhmämme osallistuvat lasten tanssiteatteriesityksiin. Lukujärjestys-sivulta löytyy tarkemmat tiedot ryhmistämme.

Tanssivarpaiden tanssiteatteritoiminta on ainutlaatuista Hämeenlinnassa.

Tavoitteet

Tanssikoulun toiminta on tavoitteellista, mutta samalla hauskaa harrastetoimintaa. Tavoitteet ovat liikunnan ilon, tanssin perustaitojen oppimisen sekä luovuuden ja esiintymistaitojen löytymisessä. Tähtäämme pitkäjänteiseen työskentelyyn jonka kautta taidot lisääntyvät vähitellen. Näin lapsi saa onnistumisen elämyksiä opittuaan aluksi vaikeilta tuntuneita asioita. Sitoutuminen harrastukseen palkitsee mm. lisääntyvällä vastuulla ja mahdollisuuksilla osallistua vaativampiin rooleihin tanssisaduissa.

Opettaja

Minna Kiipula

Minnalla on pitkä kokemuksen tuoma ammattitaito lasten ja nuorten parissa. Hän on toiminut 1980-luvulta lähtien valmentajana, tanssinopettajana ja koreografina. Hän on työskennellyt mm. toiminnanohjaajana sekä valmentajana Hämeenlinnan Tarmon Naisvoimistelijoissa (nykyinen Voimisteluseura), tuntiopettajana Lahden Tanssistudiossa, koreografina Hämeenlinnan Kaupungin Teatterissa ja Janakkalan Nuorisoteatterissa. Lisäksi hän on suunnitellut lukuisia koreografioita ja tanssiteatteriesityksiä lapsille ja nuorille. Hän on tanssiryhmä Tanssivan Harakan perustaja ja luotsaaja. Hän on myös suunnitellut useita koreografioita Suomen naisten liikuntakasvatusliiton näytöksiin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Minna on erikoistunut lastentanssiin sekä ilmaisuun, joista opintoja eri oppilaitoksissa ja kursseilla. Tanssikoulu Tanssivarpaiden lisäksi hän on viime vuosina keskittynyt toiminimensä kautta useissa yhdistyksissä pääasiassa lapsiin (mm. Janakkalan Teatteriseurue, nuorisoseurat, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Hämeenlinnan Taitoluistelijat, jne.) opettaen sekä teatteri-ilmaisua että tanssia.

Minna sai Tanssinpäivän ruusun huhtikuussa 2012 tunnustuksena pitkäjänteisestä työstään hämeenlinnalaisen tanssitaiteen parissa.