LAPSILÄHTÖISYYS

Tanssiteatteri Tanssivarpaiden toiminnan perusajatuksena on lapsilähtöisyys. Lasten kanssa yhdessä tekeminen on olennainen osa tanssiteatterin työkalupakkia. Toiminnan kulmakiviä on se, että jokainen saa loistaa oman kokoisessa roolissa ja oman kokoisissa haasteissa, turvallisessa ja innostavassa ilmapiirissä. Onnistuessaan lapsi ja nuori motivoituu ja innostuu ylittämään itsensä yhä uudestaan. Se tarkoittaa edistymistä sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Yhdessä tekemällä lapset ja nuoret innostavat toinen toisiaan sekä myös opettajaansa. Näin syntyy positiivisen tekemisen kehä joka ruokkii ja innostaa kaikkia siihen osallistuvia, myös vanhempia jotka ovat mukana ryhmyreinä kenraaliharjoituksissa ja esityksissä sekä niitä, jotka ovat osana näytöstiimiä.

 Tanssiteatterissa on paljon harrastajia ja tunneilta lähdetään hymyssä suin. On aivan mahtavaa että Tanssivarpaissa on suuri joukko pitkään mukana olleita harrastajia joiden innostus jatkuu vuodesta toiseen.

Tanssiteatterin tekemiseen ei ole mitään yksittäisiä kikkoja, kyse on tavasta elää työtä todeksi. On hyvä tuntea omat arvonsa ja pyrkiä toimimaan itselleen rehellisesti niiden mukaan. Kun työskentelee lasten ja nuorten kanssa, on hyvä oppia luottamaan heidän kykyihinsä ja siihen että lapset osaavat ja pystyvät ja että juuri he ovat parhaita asiantuntijoita. Tanssivarpaiden asiantuntijat saavatkin vuosittain aikaan jännittävän ja näyttävän seikkailun vauhdikkaine koreografioineen. Toivotamme kaikki tanssista ja esiintymisestä kiinnostuneet mukaan toimintaan!

Tanssisadut ovat viihdyttäneet kaiken ikäisiä teatterin ja tanssin ystäviä jo useita vuosia. Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämölle luodaan visuaalinen ja sadunomainen tunnelma valotekniikkaa ja äänitekniikkaa apuna käyttäen. Tanssisaduissa satsataan myös näyttävään puvustukseen. Tanssisatu on erilaisista teatterielämyksistä nauttivan ehdoton kevään kohokohta!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!