Yleistä toiminnasta ja opettajat

Toiminta-ajatus ja lasten tanssiteatteri

Tanssivarpaiden toiminta-ajatuksena on tarjota liikunnan ja tanssin iloa sekä elämyksiä kaikille harrastajille.
Kaikki esiintymisestä innostuneet yli 3 v. lapset voivat ilmoittautua mukaan. Tanssiharrastus luo hyvää pohjaa monenlaiselle liikunnalle ja kehittää ryhmässä toimimisen taitoja.

Tuntitarjonta -sivulta löytyvät tarkemmat tiedot ryhmistämme.

Tanssivarpaiden tanssiteatteritoiminta on ainutlaatuista Hämeenlinnassa.

Tavoitteet

Tanssikoulun toiminta on tavoitteellista, mutta samalla hauskaa harrastustoimintaa. Tavoitteet ovat liikunnan ilon, tanssin perustaitojen oppimisen sekä luovuuden ja esiintymistaitojen löytymisessä. Tähtäämme pitkäjänteiseen työskentelyyn jonka kautta taidot lisääntyvät vähitellen. Näin lapsi saa onnistumisen elämyksiä opittuaan aluksi vaikeilta tuntuneita asioita. Sitoutuminen harrastukseen palkitsee mm. lisääntyvällä vastuulla ja mahdollisuuksilla osallistua vaativampiin rooleihin tanssisaduissa.

Minna Kiipula

Minnalla on pitkä kokemuksen tuoma ammattitaito lasten ja nuorten parissa. Hän on toiminut 1980-luvulta lähtien valmentajana, tanssinopettajana ja koreografina. Hän on työskennellyt mm. toiminnanohjaajana sekä valmentajana Hämeenlinnan Tarmon Naisvoimistelijoissa (nykyinen Voimisteluseura), tuntiopettajana Lahden Tanssistudiossa, koreografina Hämeenlinnan Kaupungin Teatterissa ja Janakkalan Nuorisoteatterissa. Lisäksi hän on suunnitellut lukuisia koreografioita ja tanssiteatteriesityksiä lapsille ja nuorille. Hän on tanssiryhmä Tanssivan Harakan perustaja ja luotsaaja. Hän on myös suunnitellut useita koreografioita Suomen naisten liikuntakasvatusliiton näytöksiin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Minna on erikoistunut lastentanssiin sekä ilmaisuun, joista opintoja eri oppilaitoksissa ja kursseilla. Tanssivarpaiden lisäksi hän on viime vuosina toiminut useissa yhdistyksissä, mm. Janakkalan Teatteriseurue, nuorisoseurat, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Hämeenlinnan Taitoluistelijat, opettaen sekä teatteri-ilmaisua että tanssia.

Minna sai Tanssinpäivän ruusun huhtikuussa 2012 tunnustuksena pitkäjänteisestä työstään hämeenlinnalaisen tanssitaiteen parissa.

Satu Nevala

Satu on toiminut tanssinopettajana noin 20 vuotta, joista viimeiset 15 vuotta Vanajaveden opistolla opettaen itämaista tanssia, bollywoodia, etno-jumppaa ja pilatesta. Kehonhuolto on tullut hänelle tutuksi tanssituntien myötä ja vuonna 2018 Satu valmistui myös Pilates-ohjaajaksi.